Nie tylko te składniki potrafią uczulać.

      Możliwość komentowania Nie tylko te składniki potrafią uczulać. została wyłączona

Proponujemy Państwu szkolenie dzięki któremu pracownicy waszej firmy nauczą się szacować jakie alergeny w pokarmach występują w bardzo wysokich stężeniach w określonych substancjach pokarmowych.

Sterowanie jakością badań w tymże przypadku jest niemożliwe ponieważ szkolenie dla laboratorium przeprowadzane jest pod ścisłą kontrolą, przez wybitnie wyspecjalizowanych fachowców, zajmujących się precyzyjnym szacowaniem czy alergeny w produktach żywnościowych są rzeczywistym kłopotem, lub także zmyśloną historią poprzez konkurencję.

Alergeny w produktach żywnościowych nawet w tych najmniejszych dawkach wywołują zanieczyszczenie które dyskwalifikuje konkretny produkt do spożywania.

Dlatego tak ważnym elementem działań jest szkolenie dla laboratorium.

Bez wątpienia każdy przeszkolony pracownik powinien mieć świadomość jak poważna jest ta sprawa, poprzez to sterowanie jakością wszelkich badań absolutnie nie może być tu dopuszczalne. Możliwe manipulacje wynikami badań mogą odbić się na zdrowiu spożywających pokarmy ,które posiadają wręcz minimalne zanieczyszczenia. Obecność określonych alergenów w produkcie spożywczym musi być dokładnie oszacowana, a jeżeli bywają to alergeny których występowanie może wywołać wstrząs anafilaktyczny, dosłownie ich znikoma dawka musi zostać wskazana przez precyzyjne oraz dokładne badania laboratoryjne.

Zobacz: szkolenie dla laboratorium